REZERVIRAJTE BESPLATAN PREGLED VIDA

Ghetaldus Dalmacija
ghetaldus-733x719-1.png

Ghetaldus Dalmacija 2022 ©
Sva prava pridržana

Uloga dječjih dioptrijskih naočala je prije svega ispravna korekcija vida. Naočale moraju dobro pristajati, te je zbog toga nužno pronaći model koji odgovara anatomiji dječje glave. Najbolje rješenje je lagan, stabilan i elastičan okvir izrađen od antialergijskog materijala.

S obzirom na materijal postoje dvije vrste naočalnih leća, plastične i mineralne (staklene). U slučaju dječjih naočala bolji su izbor plastične leće, jer su otpornije na lom. Treba napomenuti da se dječje naočale razbijaju prilično često. Također postoje leće izrađene od polikarbonata, koje su izuzetno otporne na udarce.

Dječje naočalne leće bi trebale sadržavati UV filter, antirefleksni sloj i tvrdi sloj (premaz koji štiti leću od ogrebotina).

Izabrati ispravne naočale za vaše dijete najbolje će vam pomoći iskusni optičar.Također će vam reći i koliki dio cijene pokriva zdravstveno osiguranje.I ne zaboravite da je u slučaju nezgode dobro imati rezervne naočale.

Dječje sunčane naočale

Stručnjaci su otkrili da izloženost štetnim UV zrakama povećava rizik od slabljenja vida. Također su procijenili da najmanje 80% životnog izlaganja ultraljubičastom zračenju nastupa do 18-e godine života, stoga je vrlo važno da djeca nose naočale sa zaštitom od UV zraka. Ulaganje u kupnju kvalitetnih dječjih sunčanih naočala se svakako isplati, jer ćete na taj način uvelike pridonjeti očuvanju vida svog djeteta.

Uz naočalne leće sa stopostotnom UV zaštitom, većina optometrista i optičara preporuča dječje sunčane naočale slijedećih svojstava:

  1. Leće otporne na udarce. Najbolji materijal za leće dječjih sunčanih naočala je polikarbonat. Polikarbonatske leće su do 10 puta otpornije na udarce od standardnih plastičnih leća, te su savršene za bavljenje sportom. Vrlo su ugodne za nošenje, jer su lakše od stakla i standardnih plastičnih leća.
  2. Veliki prianjajući okviri. Najbolji način da spriječite ulazak UV zraka i prašine u oči svog djeteta su sunčane naočale sa relativno velikim okvirima koji vrlo dobro prianjaju uz lice.
  3. Nelomljivi okviri. Odaberite dječje sunčane naočale koje imaju fleksibilne okvire izrađene od teško lomljivog materijala. To će spriječiti slamanje okvira i moguće ozljede lica ili očiju zbog pucanja okvira uslijed udarca.
  4. Krajevi ručkica sa efektom opruge. Zglobovi ručkica naočala koji imaju efekt opruge će pridonijeti udobnosti samih naočala, te pomoći djetetu da mu naočale ne ispadnu i ne oštete se tijekom igre ili bavljenja sportom.
  5. Elastična traka za naočale. Stavlja se na krajeve ručkica kako bi spriječila gubitak ili oštećenje dječjih sunčanih naočala. Postoje trake za pridržavanje naočala koje drže naočale prislonjenima uz glavu tijekom bavljenja sportom, te trake koje služe za nošenje naočala oko vrata i omogućuju vašem djetetu lako skidanje i stavljanje naočala. U tu svrhu nemojte koristiti konopac ili špagu koji predstavljaju rizik od gušenja kod male djece i novorođenčadi.

Izdvojeno iz ponude dječjih naočala

Kontaktirajte nas