REZERVIRAJTE BESPLATAN PREGLED VIDA

Ghetaldus Dalmacija
ghetaldus-733x719-1.png

Ghetaldus Dalmacija 2022 ©
Sva prava pridržana

Kupnja dioptrijskih naočala već odavno ne funkcionira tako da u optici odaberete okvir i kažete svoju dioptriju. Ponuda naočalnih leća je široka i postoji mnogo kriterija po kojima odabrati.

Osim cijene, odlučuje na primjer i to, gdje ćete naočale nositi. Jedne karakteristike bi trebale imati naočale za rad na računalu, druge pak naočale za sportske aktivnosti itd. Vjerojatno će prvi kriterij o kojem ćete odlučivati biti materijal naočalnih leća. Dostupan je velik izbor leća od stakla, plastike i polikarbonata.

Staklene naočalne leće su najtvrđe, najotpornije su na ogrebotine, a glavni nedostatak je veća težina i činjenica da se lakše razbiju. Plastične naočalne leće su skoro za upola lakše, gotovo su neslomive, a nakon nanošenja tvrdog sloja su također relativno otporne na ogrebotine. Ovaj tip naočalnih leća je posebno pogodan za osobe sa većom dioptrijom (zbog manje težine), te za djecu (zbog sigurnosti). Naočalne leće od polikarbonata su tanje i vrlo otporne na lomljenje, njihova cijena je međutim veća.

Izdvojeno iz ponude dioptrijskih naočala

Kontaktirajte nas