REZERVIRAJTE BESPLATAN PREGLED VIDA

Ghetaldus Dalmacija
ghetaldus-733x719-1.png

Ghetaldus Dalmacija 2022 ©
Sva prava pridržana

Zeiss
digitalne naočalne leće
Zeiss
digitalne
naočalne
leće

Leće za digitalne uređaje ZEISS. Rješenje za naprezanje očiju uz digitalne uređaje.

U pametne telefone, tablete ili televizore gledamo u prosjeku gotovo pet sati na dan, a u mobitele pogledamo gotovo 80 puta dnevno! Ove će brojke u budućnosti samo rasti. Mala veličina slova i neprestano prebacivanje fokusa gledanja s predmeta na maloj udaljenosti na one na većoj udaljenosti zahtijeva velik napor naših očiju. Od dobi od 30 godina nadalje to može dovesti do naprezanja očiju pri gledanju u digitalne uređaje ili, kako to još stručnjaci nazivaju, sindroma računalnog vida. Leće za digitalne uređaje ZEISS savršeno su rješenje jer omogućuju brzo i ugodno fokusiranje zahvaljujući posebno optimiziranoj zoni za blizinu – bez obzira na to gdje gledate. Ove leće nisu idealne samo za gledanje u digitalne uređaje, već i za čitanje knjiga i časopisa.

Svijet u pikselima – izazov za vaše oči.

Sve češća upotreba pametnih telefona, navigacijskih uređaja, e-čitača i tableta također mijenja naše navike pri gledanju: naše oči moraju se naviknuti na nov raspon pogleda na blizinu kako bi se prilagodile na kraću udaljenost na kojoj držimo digitalne uređaje u usporedbi s novinama ili knjigom. Ti uređaji također zahtijevaju da pogled neprestano prebacujemo na različite udaljenosti. Ovakve situacije zahtijevaju mnogo, a često i previše od naših očiju: zbog toga sve više ljudi postaje kratkovidno ili se žali na probleme s očima ili općim zdravljem.

Kako digitalna tehnologija uzrokuje naprezanje očiju?

Upotreba digitalne tehnologije od naših očiju zahtijeva mnogo napora. U samo djeliću sekunde pogled se mora kretati od manjih do većih udaljenosti: od gledanja nečega u daljini do malih zaslona, sićušnih slova i zbijenih informacija, a zatim opet natrag. To iznimno napreže cilijarni mišić, a leća oka mora se neprestano prilagođavati kako bi osigurala da je ono što vidimo jasno fokusirano. Glavobolja i napetost u vratu, žarenje ili zamor očiju mogu biti rezultat toga, osobito u starijoj dobi. U Njemačkoj, na primjer, 50 posto stanovništva pati od jednog ili više od tih simptoma, tj. od vizualnog stresa.

Opušten, ugodan vid. S lećama za digitalni svijet.

Leće za digitalne uređaje ZEISS precizno su namijenjene upotrebi digitalnih uređaja kao što su e-čitači ili pametni telefoni. Posebna optimizacija zone za blizinu uzima u obzir tipične kretnje očiju i manje udaljenosti za čitanje koju zahtijevaju ti uređaji. Ovaj dizajn optimalno podupire cilijarni mišić i time olakšava korisniku da usredotoči vid na kratke i daleke udaljenosti. To može pomoći u sprječavanju simptoma umora. Idealne naočale za svakodnevnu upotrebu, a ne samo za pripadnike digitalne generacije.

Pravo rješenje za sve. Leće za digitalne uređaje, leće za ured i progresivne leće – po čemu se razlikuju?

Spremne na sve izazove. Iako su leće za digitalne uređaje ZEISS posebno optimizirane za gledanje na blizu i prikladne su za cjelodnevnu upotrebu, leće za ured ZEISS osmišljene su kao dodatni par naočala za osobe koje primjećuju probleme s vidom kada gledaju na srednje i male udaljenosti, što je, na primjer, tipični opseg vida potreban u uredu. S druge strane, progresivne leće ZEISS nude individualizirani dizajn za jasan i fokusiran vid za blizinu, daljinu i sve između toga.

Kontaktirajte nas

Povezane obavijesti