REZERVIRAJTE BESPLATAN PREGLED VIDA

Ghetaldus Dalmacija
ghetaldus-733x719-1.png

Ghetaldus Dalmacija 2022 ©
Sva prava pridržana

Progresiv ili radne naočale. Zašto birati?

Danas gotovo i da nema nositelja naočala starijega od 40 godina koji nije čuo tu čarobnu riječ – progresiv. Bilo u obitelji, bilo na poslu, možda na plakatu…Ali što su to progresivi i kome trebaju?

Progresivne leće su multifokalne naočalne leće koje služe sa svakodnevno korištenje. Posebne su po tome što nemaju samo jednu dioptriju nego više njih. Pojednostavljeno, u sebi sadrže dioptriju za daljinu i blizinu, kao i one između. Namjenjene su svim korisnicima koji trebaju korekciju daljine i blizine a pritom rade i na nekim srednjim zadacima (računalo, radni stol, note…).

Svi progresivi nisu jednaki, dizajnirani su za različite situacije ili potrebe. Tako npr. imamo progresivne dizajne koji su prilagođeni modernim potrebama -SmartLife (proširene i prilagođene zone za koritenje mobitela, zone šireg i udobnijeg vida za brze izmjene daljina) ili one prilagođene vozačima-DriveSafe (proširene zone za daljinu i instrument ploču). Unutar njih dalje su moguće dodatne personalizacije kako bi se osobama sa nestandardnim vrijednostima dioptrije ili okvira omogućila najbolja kvaliteta vida.

Progresivi realno nisu neka novost, postoje već 60 godina. Kada je progresiv prvi puta patentiran, napravljen je kao zamjena za bifokal. Pojavom računala u svakodnevnom životu, progresivi zbog svoje mogućnosti korištenja i na radne(srednje) udaljenosti počinju bilježiti značajan rast. Dizajn progresiva je vremenom usavršavan no imao je svoje limitacije. Najveći limit je upravo srednja zona, koja je obično uža od one za blizinu te je ljudima sa visoko pozicioniranim monitorima otežava rad jer moraju dizati glavu da pronađu odgovarajući položaj. Isto tako, osobe koje koriste veće monitore imaju tada više problema zbog sužene srednje zone. Jednojakosne leće (klasične naočale za čitanje) imaju najveće polje, ali ograničene su na jednu udaljenost (u pravilu 40cm), sve dalje od toga je mutno.

Nije sve tako crno doduše. Kako smo rekli prije, postoje različiti dizajni leća i kao takvi, mogu se prilagoditi različitim izazovima. Koncept radnih naočala nije nov, ali se usavršava kroz vrijeme. Zamišljene kao radne naočale, omogućuju rad na blizinu i srednje udaljenosti bez daljine. Postoje više tipova i svaki je prilagođen radnim zadacima nositelja te omogućuje nesmetan vid na srednjim udaljenostima od jednog do četiri metra. Nositelj Office leća koja čita ili piše te koristi računalo, a nema potrebe za jasnim vidom preko jednog ili dva metra, imat će šire zone gledanja i udobniji vid od onog koji koristi progresivne leće. Preporuka je svima koji imaju produljeno vrijeme rada sa računalima ili onima koji već imaju jednostavnije naočale za čitanje.

I sada dolazimo do vječitog pitanja:  želite li nositi progresive cijeli dan i trpiti smanjenju efikasnost na srednjim udaljenostima ili koristiti Office leće pa uz njih ipak imati još jedna naočale za daljinu? Nemojte birati.

Kupnjom para progresivnih leća ZEISS SmartLife Individual, Superb, Plus ili DriveSafe Individual i DriveSafe u  Ghetaldus Dalmacija poslovnicama dobivate ZEISS Office leće na poklon. Koristite visokokvalitetne progresivne naočale kroz cijeli dan, a u trenucima produžene potrebe rada ra računalom koristite specializirane radne naočale i tako smanjite napor koji takav rad iziskuje.

Posjetite najbližu poslovnicu Optika Ghetaldus Dalmacija  i uz stručno i uslužno osoblje izaberite prave Zeiss naočalne leće za vas.

Ne zaboravite da kupnjom u Optikama Ghetaldus Dalmacija ostvarujete i pravo na besplatnu kontrolu dioptrije u jednoj od naših 9 ordinacija.

Detaljne informacije o poslovnicama potražite na linku:

https://ghetaldusdalmacija.hr/poslovnice/

Promotivna prodaja ZEISS Office leća traje do 31.12.2022. Gratis par Office leća je iste dioptrije kao progresiv.