REZERVIRAJTE BESPLATAN PREGLED VIDA

Ghetaldus Dalmacija
ghetaldus-733x719-1.png

Ghetaldus Dalmacija 2022 ©
Sva prava pridržana

Jedini u Splitu mjerimo dioptriju na Zeiss iProfiler-u

U poslovnicama Ghetaldus Split optike na adresama Hrvojeva 6 i Ul. kralja Tomislava 13, možete izmjeriti individualan otisak vašeg oka, odrediti moguće aberacije i najprecizniju dioptriju. Saznajte više u nastavku.

Bolji noćni vid

Vjerojatno ćete ovo prepoznati: večer, vozite se automobilom, ali kao da slabije vidite nego po danu, iako nosite iste naočale. Kako bi poboljšali vidljivost, počinjete stiskati oči.

Nosite naočale, ali i ljudi koji ih ne nose, često doživljavaju mutan vid, puno odsjaja (refleksije), pogotovo u sumrak ili noću. Vožnja u takvim uvjetima može biti vrlo naporna i opasna.

ZEISS i.Scription® naočalne leće nude potpuno novo rješenje za ovaj problem.

i.Profiler® Zeiss-ov novi inovativni uređaj za mjerenje dioptrije omogućuje nam simuliranje uvjeta koji su odgovorni za manje oštar noćni vid. Na temelju rezultata mjerenja, možemo stvoriti potpuno nove naočalne leće samo za vas kojima ćemo optimizirati vaš vid.

Sa ovim i.Scription® naočalnim lećama i u sumrak i noću kontrasti će vam biti puno bolji, vidjet ćete puno više od tamnih nijansi. Doživjet ćete svijet oko vas s puno više detalja.

Što je i.Scription?

i.Scription® je revolucionarna inovativna metoda koja se oslanja na ZEISS i.Profiler® mjerni uređaj razvijen za mjerenje točnog profila vašeg oka. Na ovaj način u mogućnosti smo uzeti vaš osobni “otisak” oka. Koristeći ove informacije u stanju smo stvoriti individualizirane naočalne leće s ZEISS i.Scription® tehnologijom. ZEISS i.Scription® naočalne leće izrađuju se s točnošću od 0,01 dioptrije.

i.Profiler® je jedinstveni instrument koji mjeri vaše oči s 1.500 točaka pri čemu se utvrđuje vaš točan vizualni profil. Na temelju ovog profila, optometrist je u mogućnosti odrediti vašu najbolju moguću dioptriju, a ZEISS je uz pomoć posebnog proračuna u mogućnosti isporučiti naočalnu leću koja savršeno odgovara vašem oku. Na taj način vaš vid će biti optimalan i u uvjetima slabije osvjetljenosti.

 

Način mjerenja

Razvoj i.Scription® naočalnih leća rezultat je višegodišnjeg iskustva Carl ZEISS-a na području naočalne optike. i.Profiler je inovativni mjerni uređaj koji visokom preciznošću analizira ljudske oči i na temelju nalaza utvrđuje nedostatke vida (korekciju), uzimajući pritom posebno u obzir izobličenja loma valne fronte, koja uzrokuju aberacije oka, uključujući i one višega reda. Carl ZEISS Vision ima dugogodišnje iskustvo u ovoj metodi mjerenja. Dobar primjer predstavlja refraktivna kirurgija rožnice, u čijoj se pripremi tehnika mjerenja valno-frontalnog snopa svjetlosti koristi za topografsku analizu oka. Carl Zeiss Vision je tu tehniku sada razvio i dalje te stvorio novu revolucionarnu metodu optičkog proračuna naočalnih leća.

Rezultat mjerenja konvencionalnim refraktometrom je standardna refrakcija oka, uobičajeno prikazana veličinama sfere, cilindra i osi cilindra (npr. +1,50 -0.50 83°). Ovakva se korekcija u pravilu utvrđuje za veličinu zjenice od 3,3 do 3,5 mm. Nasuprot tome, i.Profiler finom zrakom infracrvenog svjetla niskog intenziteta stvara na mrežnici točkasti izvor svjetlosti, koja se od tamo rasprostranjuje. Greške oka uzrokuju određene modulacije povratnog snopa svjetlosti, koje se nakon toga analiziraju. Za razliku od običnih refraktometara, i.Profiler mjeri nepravilnosti oka na cijeloj površini otvora zjenice simulirajući noćne uvjete ili uvjete slabe osvjetljenosti. Izmjerene veličine omogućuju izračun odstupanja refrakcije u različitim situacijama i prikaz aberacija (nepravilnosti) oka višeg reda. Rezultat ovog mjerenja je točnost refrakcije u iznos 0,01 dijela dioptrije (npr. Sph +1,38 Cil -0,57 Os 81°).

Nekoliko koraka do vaših i.Scription naočalnih leća

  • i.Profiler® mjerenje – traje max 30 s.
  • Subjektivna refrakcija – provjera refrakcije na klasičan način.
  • Podaci i.Profiler mjerenja i podaci subjektivne refrakcije šalju se u ZEISS pri čemu se uz pomoć posebnog patentiranog algoritma izračunavaju vrijednosti za i.Scription® naočalne leće.
  • Proizvodnja i.Scription® naočalnih leća za vaš odličan vid – čak i u promijenjenim svjetlosnim uvjetima.
  • Pomoću uređaja za centriranje naočalnih leća optičar može točno odrediti položaj ugradnje naočalne leće u odnosu na zjenicu vašeg oka, te vam osigurati savršen vid u svim uvjetima.
  • Netočnost prilikom ugradnje, samo i jedan milimetar, može poništiti učinak savršene refrakcije oka i individualno dizajnirane naočalne leće. Stoga je bitno da ugradnju obavlja specijalizirani optičar s potrebnim znanjem.

Za sve naše klijente omogućili smo besplatnu kontrolu dioptrije uz kupnju naočala, zamjene naočalnih leća ili kupnje kontaktnih leća.

Rezervacije termina: